maanantai 8. syyskuuta 2014

Herkkuja talveksi

Nythän mulla on aivan Emäntä-olo! Sen verran oon tehnyt syyspuuhia pakastuksen ja mehunkeiton merkeissä..ja  päätin myös kokeilla jotain uutta. Sukulaisilta saatiin taas ylituotanto-omppuja ja kun meillä vielä entisiäkin omemahilloja oli yllin kyllin, päätin kokeilla kuivatusta. 

Sellainen kuivurihan olisi tähän hommaan hyvä ja uunissakin tulisi varmaan nopeammin, mutta päätin kokeilla tällaista ekologisempaa tapaa ja kuivattaa ihan huoneenlämmössä.


 Poistin ompuista keskustan ja siivusin ohuiksi siivuiksi.


Osan laitoin naruun roikkumaan. Kuvassa myös esillä pieni ostos viime viikolta..

Loput laitoin vanerilevyn päälle laitetulle sanomalehdelle ja koko satsi meni odottamaan kuivumista jääkaapin päälle. Jossakin ohjeessa sanottiin että huoneenlämmössä kuivuminen kestää kauemmin, noin kolme päivää. Saunan lauteet on myös hyvä paikka, mutta me saunotaan niin usein, etten halunnut sitä tilaa valloittaa.


Saapa nähdä mitä tästä tulee.. "Emäntää" odottaa myös 5 litraa myöhässä kypsyneitä mustaherukoita. Mehut olen jo keittänyt joten kokeiluun pääsee mustaherukkahillo..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti