maanantai 12. lokakuuta 2015

Erilainen värityskirja: Good hair day

Jokin aika sitten sain tiedustelun Mirri Creativelta , haluaisinko näytteen heidän uudesta värityskirjastaan. Ja olin tietysti heti valmis ottamaan näytteen vastaan. :) Kirjanen tuli nopeasti ja pääsin tutustumaan vähän erilaiseen värityskirjaan.

Mirri Creative on kotimainen kolmen naisen yritys. Laura Rautkallio-Salminen, Viivi Lehto-Peltomäki ja Sanna Pelliccioni muodostavat yrityksen, joka tuottaa tapahtumia sekä kustantaa kirjoja. Heiltä on nyt ilmestynyt värityskirja.

Suora lainaus lehdistötiedotteesta:

"Mirri Creative julkaisee aikuisille suunnattuja värityskirjoja syksyllä 2015. Do-Be-Do-Be Book-
värityskirjat julkaistaan sarjana ja ne tarjoavat jo markkinoilla oleville värityskirjoille vaihtoehdon kokonsa ja aiheidensa puolesta. Pokkarikokoisia pieniä pehmeäkantisia värityskirjoja on helppo kuljettaa mukana laukussa tai vaikka taskussa. Värityskuvien aiheissa on otettu huomioon erilaiset kohderyhmät.

Ensimmäinen syyskuussa ilmestyvä värityskirja on ansioituneen kuvittaja Sanna Pelliccionin ”Good hair day”. Rouhea kuvitus teksteineen kutsuu värittämään ennakkoluulottomasti eikä viivojen sisällä ole pakko pysyä!"Kirja sisältää mm. seuraavanlaisia kuvia:Kirja on aika ohut, vihkomainen. Sopiva koko siis napata vaikka käsilaukkuun, mutta ehkä jopa liian pieni ainakin itselle, jolle väritysinto iskee usein ja kovaa.. Kuviin en myöskään oikein päässyt kiinni, ovat mulle liian taiteellisia ja tykkään enemmän selkeämmistä piirroksista. Tyttö ihastui tähän ikihyviksi ja saikin värittää osan sivuista.Näissä kuvissa ei ole niin nuukaa, vaikka vähän menisi yli viivan, mahdollistaa siis täyden rentoutumisen :). Ja mikä parasta; kuva valmistuu nopeasti! Joskus kestää ikuisuus saada isommassa kirjassa kuva valmiiksi ja se jos mikä pännii..Sarjaan on tulossa myös jatkoa:

"Lokakuussa julkaistaan miehille ja pojille ”Kustom Kulture” -värityskirja, joka on Alaska Highway (http://www.made.fi/productions/alcan-highway/) -elokuvastakin tutun muotoilija Heikki ”Hese” Tolosen kuvittama. Hesen kuvat ovat luonnosmaisia auto- ja moottoripyörämaailman kuvia, jotka puhuttelevat alan harrastajien lisäksi varmastikin isiä ja poikia yhdessä ja erikseen. Hesen kuvien lisäksi ”Kustom Kulture” -värityskirjassa on palkitun kustommaalari Jussi ”Jude” Pakalénin kuvia.

”Random Things from Finland” -värityskirjasta saa värityskuvien lisäksi faktatietoa Suomesta. Pullaohje ja juhannusyön taiat löytyvät värityskuvien seasta ja kirja on oivallinen tuote myös turisteille. Kirjan tekstit ovat englanniksi ja kirjan on tehnyt muotoilija Viivi Lehto-Peltomäki, joka on myös Mirri Creativen osakas.

”Holy Pictures” julkaistaan marraskuussa. Tämä kuvittaja Outi Rautkallion piirtämä värityskirja sisältää ikonimaisia kuvia ja tarjoaa vaihtoehdon mandalakuville. Viimeinen ehtoollinen, Pyhä Yrjänä, Pietarin kalansaalis ja keittotaidon suojelupyhimys kutsuvat värittäjää tarttumaan tuttuihin pyhiin aiheisiin. Pyhiä kuvia voi värittää vaikka joulukiireiden keskellä rauhoittuakseen." (lainaus lehdistötiedotteesta)

Hintaa tällä teoksella on vitosen luokkaa, ei siis ollenkaan paha. Mielenkiinnolla odotan noita seuraavia teoksia!

Ihanaa alkuviikkoa!


4 kommenttia:

  1. Oli ehkä vähän liian taiteellisia kuvia minunkin makuun, mutta hinta oli kyllä kohdillaan ☆

    VastaaPoista
  2. Itse tykkään enemmän tosi yksityiskohtaisista kuvista ja luontoaiheista.Voisin kyllä uskoa, että tyttäreni tykkäisivät tuosta:)

    VastaaPoista
  3. Tämä oli kyllä varsin persoonallinen teos, mutta kiva et jokaiseen makuun alkaa näitä värityskirjoja jo olemaan :)

    VastaaPoista